28. Juni 2020

Ekonom: Kryptos korrelation till aktier kan stimulera en enorm nedgång i BTC

Bitcoin och kryptomarknaden verkar ha bildat en nära korrelation till aktiemarknaden under de senaste månaderna.

Denna korrelation har växt otroligt stark under de senaste veckorna, och det verkar som om kryptoinvesterare tar sina ledtrådar från de traditionella marknaderna – troligen med antagandet att BTC kommer att spåra aktiemarknadens rörelser.

Data stöder denna uppfattning, eftersom det realiserade sambandet mellan Bitcoin och S&P 500 steg sedan mitten av maj och fortsatte att klättra i juni

En ekonom tror att denna korrelation gör nackdelen mer gynnsam för kryptomarknaden, med BTC som potentiellt kommer att tvingas se en nedgång på mellan $ 500 och $ 1000 under de kommande veckorna.

Kryptomarknaden bildar ökad korrelation med amerikanska aktier

Bitcoin Era prisåtgärder under de senaste månaderna har varit obekväma.

Det har fångats inom ett snävt handelsintervall mellan $ 9.000 och $ 10.000, med både sina köpare och säljare som inte kan klara någon av dessa nivåer.

Denna sidohandel har förvirrat den klarhet som många analytiker tidigare haft när det gäller styrkan i sin trend. Det har också fått kryptos handelsvolym att glida när många aktiva investerare flyttar sig till sidlinjen.

Det verkar som om denna prisåtgärd pågår som ett resultat av den som ses på de traditionella marknaderna

Aktier har på liknande sätt haft en viss intervallbunden handel på grund av att investerare är osäkra på hur lång tid det kommer att ta för ekonomin att nå sitt pre-pandemiska tillstånd.

Enligt data från analysplattformen Skew har jämförelsekryptot och S&P 500 sett en ökad korrelation under senare tid.

Som framgår av diagrammet ovan ökade denna korrelation i mitten av maj och har sedan dess ökat.

Ekonom: BTC kunde snart se en kraftig nedgång på grund av korrelationen på aktiemarknaden
Alex Krüger – en respekterad kryptofokuserad ekonom – förklarade i en nyligen tweet att han tror att sambandet mellan kryptomarknaden och den traditionella marknaden kan utsätta Bitcoin för några stora förluster på kort sikt.

Han hävdar att den slående korrelation gör det mer troligt att BTC: s nästa 1 000 $ -rörelse kommer att vara på nackdelen.

”Crypto har följt lager igen de senaste veckorna. Diagram för stora mössor ser ganska dyster ut. Jag lägger högre odds på en BTC 500-1000 downmove än på en 500-1000 upmove. Minskad lång exponering i enlighet därmed. Jag skulle bli förvånad om 9K inte kommer att köra över de följande dagarna. „

Det är dock fortfarande en möjlighet att nya vågor av ekonomisk stimulans från regeringen hjälper till att upprätthålla den marknadens återhämtning och därmed skapa en motvind som också lyfter Bitcoin högre.

Bitcoin , som för närvarande är rankat som nummer 1 efter marknadspris, har minskat med 1,61% under det senaste dygnet. BTC har ett marknadsvärde på $ 166,3B med en 24 timmars volym på $ 16,79B.